3 största anledningarna till varför ni behöver en kundportal

21 Mar 2022 in

Känner du att det vore bra med en kundportal för att kunna ge era kunder en bättre service, men har svårt att hitta de affärsmässiga argumenten för det? Här är de 3 största anledningarna till varför ni bör införa en kundportal.

Värdet av en kundportal

Att införa en gemensam samarbetsplats för dig och dina kunder ger många fördelar för båda sidor av engagemanget. Låt oss börja med värdet det ger för kunden.

#1 Förbättrad kundupplevelse

En trygg kund är en lojal kund. Genom att utöka affärsverksamheten så att den alltid är tillgänglig, ges kunderna en känsla av kontroll över relationen med ditt företag.

När som helst på dygnet kan de logga in för att göra en beställning, se dess status, skicka in en supportförfrågan, boka tid eller interagera med dig på en mängd andra sätt. Att ge kunderna möjligheten till självbetjäning är ett utmärkt sätt att förbättra den övergripande kundupplevelsen.

Dessutom ger detta medie dig möjligheten att ge kunden utökade insikter i ert erbjudande. Vilka mervärden kunden kan få genom era produkter och tjänster.

#2 Konkurrenskraftig differentiering

När det kommer till affärsnytta är det svårt att endast förlita sig på att ha den bästa produkten eller erbjudandet. För att vinna affärer på en mogen marknad med hård konkurrens kan det vara frestande att följa efter konkurrenter med snarlika erbjudanden eller att sänka priserna för att locka till mer försäljning.

Våga spela ett annat spel. Placera er över konkurrenterna genom att tävla på en helt annan nivå. Även inom B2B så är pris och fysisk tillgänglighet bara en del av ekvationen som vinner kunder. När kunden vill undvika att göra affärer med någon kan de mycket väl tänka sig att inte låta priset vara avgörande. Var lätt att göra affärer med för att charma dina kunder och utmanövrera dina konkurrenter.

Som en förlängning av bekvämligheten och det känslan av trygghet kommer du att bygga förtroende och lojalitet för ditt varumärke vilket kommer att öka framtida engagemang.

#3 Intäktsvinster

Att ha en kundportal bidrar till resultatet på flera sätt:

  • Minskad arbetskraft för intern stödpersonal. Kunder kan få tillgång till produktsupport, se fakturor och betalstatus, få orderstatus i realtid och ställa frågor via portalen som personalen kan hantera på ett strukturerat sätt.
  • Ytterligare orderintäkter. Genom kundportalen kan kunder göra förfrågningar och lägga beställningar även när ditt företag är stängt. Att vara tillgänglig för att ta emot en beställning när kunden är redo att köpa kan vara det som avgör vem som får beställningen eller om kunden hittar en annan lösning på sitt problem.
  • Tidigare orderintäkter. Att hantera frågor snabbare och få in order tidigare innebär givetvis att det går snabbare till dess att ordern kan levereras och kunden kan faktureras.

Business Case för kundportal

Det finns alltså bra argument för att införa en kundportal. Men går det att skapa ett Business Case där du kan räkna hem investeringen? 
Läs denna artikel som mer ingående berättar om hur du kan skapa ett Business Case för en kundportal.

Eller så laddar du ner vår kalkylmall som gör att du enkelt kan fylla i siffrorna från din verksamhet och beräkna ROI för just er.

Ladda ner kalkylmall för ROILadda ner kalkylmallen för ROI 

 

Är en webbportal rätt för ditt företag?

Om nöjda kunder, att vinna mot konkurrenten eller växande intäkter finns högt upp på er agenda kan en kundportal vara den perfekta lösningen. Boka en personlig demonstration av lösningen där vi kan visa hur Bizzjoiner kan passa just er verksamhet.

Boka en personlig demo av Bizzjoiner
Boka en personlig demo av Bizzjoiner