7 starka skäl att koppla en kundportal till Business Central

29 Mar 2022 in
  • Vill ni införa ett arbetssätt som gör affärer mer bekvämt för dina kunder?
  • Spenderar ni många timmar till att manuellt bearbeta kundförfrågningar eller statusuppföljning?
  • Söker ni sätt att ge bättre service till dina kunder och skapa fler affärsmöjligheter?


Överträffa kundernas förväntningar med en lättimplementerad kundportal som ger kunderna allt de behöver från kontoutdrag, order och leveransstatus, projektuppföljning och dessutom ger utrymme för dubbelriktad kommunikation - och har allt synkroniserat direkt med Microsoft Dynamics 365 Business Central.

 

1. Kundportalen gör att ni alltid har öppet!

Dina kunder kommer att njuta av bekvämligheten och flexibiliteten att lägga en beställning, ändra en tjänst eller skapa ett kundsupportärende på sin dator, telefon eller surfplatta när det är bekvämt för dem. 24/7 service med en kundportal för Business Central innebär också att dina kunder kommer att ha möjlighet att följa upp projekt eller leveransstatus utanför normal kontorstid. Detta innebär ökade affärsmöjligheter förutom att ge tillgång till en överlägsen kundtjänst!

The customer portal that always is open

Att anpassa sig efter kundens stressiga verklighet genom att tillhandahålla en kundportal som är lätt att använda och alltid är tillgänglig visar att du bryr dig om dina kunder. Enkelt uttryckt, kunderna kommer att älska dig för det!

2. Du har redan informationen, se till att nyttja den!

Det är inte alla företag som har ordning och reda på sina affärer. Kör ni Business Central har ni troligtvis ett stort försprång genom att all er affärsdrivande information finns samlad på ett sätt som gör det enkelt för er att vara organiserade. Det är samma information som ni har i ert affärssystem som kunderna är ute efter, så med en kopplad kundportal slipper ni att dubbelregistrera information eller att manuellt vara länken mellan kunden och informationen om er gemensamma affär.

Business Centra Logo

3. En kundportal driver trafik och engagerar kunder!

Att sätta upp en integrerad kundportal är ett mycket effektivt sätt att engagera kunder. Då kunderna vardagligt återkommer till portalen på ett helt annat sätt än till den publika webbsidan så att du har möjlighet att visa upp de fantastiska produkter och tjänster som du har att erbjuda! 

Har ni exempelvis information i affärssystemet kring de specifika produkter ni levererat till kunden i form av garantitider, reservdelar och förbrukningsmaterial som de enkelt kan beställa? Genom att visa upp informationen som du redan har, men med utgångspunkt från kundens synvinkel kan du ge dina kunder en upplevelse som gör att de verkligen fortsätter att uppskattar er efter köpet.

Läs mer om hur du kan öka försäljning till befintliga kunder ->

4. Rikta information till dina kunder

När helst dina kunder går in portalen, har du en möjlighet att rikta information till dem. Kanske du erbjuder en ny produkt eller tjänst, en ny prissättningsmodell, eller kundprivilegierad information - vad det nu kan vara, portalen ger en annan möjlighet för dig att låta dina kunder vet om det!
Och du har möjlighet att direkt få feedback från dina kunder på ett enkelt sätt.

Försäljningspriser i Business Central

Genom kopplingen till affärssystemet blir det enkelt att visa upp produkter med kundens specifika priser, information om leveranstid etc. Kanske vill du även ge kunderna ett enkelt sätt att beställa dina produkter? I så fall lägger du till beställningsfunktionalitet som gör att kunderna själva kan skapa beställningar som blir försäljningsorder i Business Central.

Se guiden kring hur du enkelt kan publicera nyheter till dina kunder ->

5. Bli social med dina kunder

Ta reda på vad dina kunder tycker. Utnyttja funktioner för sociala funktioner så som att gilla, kommentera och dela.
Kundportalen ger er möjligheten att få till ett känsla av en inre cirkel för dina kunder, ett community för befintliga företagskunder. Be dina kunder om feedback direkt kopplat till de nyheter du lägger upp eller be dem att berätta vad de uppfattar som förbättringsområden kring ert arbetssätt.

Genom att kundportalen förses med behörighetsgrupper per kund hålls kommunikationen företagsprivat och stannar stannar mellan er och respektive kund.

6. Utöka företagets kontaktyta

Genom att låta kunden själva lägga upp nya användare låter du kunden uppdatera ert kontaktregister. Användarna kan även låtas uppdatera informationen om sig själva, deras intressen etc. vilket gör att du ytterligare kan lära sig mer om dina kunder.
Då kommunikationen i portalen är knyten till användare snarare än bara företag gör att nya kontaktytor skapas. Relationen mellan kund och leverantör begränsas därmed inte på samma sätt som när det bara är inköpare och säljare som har kontakt med varandra.

Primära kontaktpersoner

Se guiden hur du väljer ut de kontaktpersoner som ska visas för dina kunder ->

7. Det är enkelt att räkna hem en investering i digital kundvård!

Det är enkelt att prioritera investeringen i en kundportal då det både minskar den interna administrationen samtidigt som det ger nöjdare kunder. Läs hur du skapar ett Business-case kring en kundportal för att se hur du enkelt kan räkna hem investeringen.

Att koppla en kundportal till affärssystemet behöver inte vara särskilt komplicerat eller kostsamt. Bizzjoiner kundportal levereras som en molntjänst med färdig koppling till affärssystemet Business Central. Redan från start finns en standard funktionalitet som kan tas i bruk omgående och har ni behov av egna skräddarsydda rutiner kan detta enkelt läggas in efter dina och dina kunders önskemål. 

Boka dig för en personlig demonstration av systemet redan idag för att se hur det kan fungera för er verksamhet.

 

Bizzjoiner

DEMO